Velika zaplena stomatološke opreme na Horgošu

VIDEO K9: Tokom ovog meseca na granici sa Mađarskom bilo je nekoliko velikih zaplena medicinske, stomatološke i kozmetičke opreme i aparata. Poslednja se desila sinoć na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš II, kada su carinici, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja stomatološke opreme vredne skoro 9.000 evra.

0
402

Stomatološka oprema pronađena je prilikom detaljne kontrole automobila „VW Golf IV“ karavan, kikindske registracije, kojim je iz Mađarske putovala tročlana porodica naših državljana.

Vozač je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa da prijavi i da se vraćaju sa kupanja iz banje u Mađarskoj.

Tokom detaljnig pregleda automobila, u prostoru predviđenom za rezervni točak u prtljažniku, otkriveno je gotovo 5.000 pojedinačnih artikala preparata i opreme koja se koristi u stomatološkoj protetici.

Budući da vrednost robe koja je procenjena na gotovo 9.000 evra prelazi trećinu vrednosti automobila i on je zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom, čime se ukupna vrednost ovog prekršaja uvećava na preko 10.000 evra, saopšteno je iz Uprave carina.

Pre deset dana je na Kelebiji zaplenjeno 11 aparata za zubnu protetiku i velika količina stomatološke opreme, a početkom meseca je na na istom prelazu zaplenjen i aparat za radiološku dijagnostiku sa setom pripadajuće opreme vredan 24.000 evra, dok je na Horgošu 8. decembra otkrivena kozmetička oprema u vrednosti od 36.000 evra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.