Velika ponuda radnih mesta

VIDEO K9: Danas je u Novom Sadu održan 26. Sajam zapošljavanja, na kom su poslodavci ponudili više od 3000 radnih mesta nezaposlenim sugrađanima.

0
320

Na ovom Sajmu, kako kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, ponuđen je do sada najveći broj radnih mesta.

“Imamo 64 poslodavca sa ukupnom ponudom 3000 radnih mesta. Ponuda poslova je danas zaista raznovrsna, najviše se traže poslovi u ugostiteljstvu, saobraćaja, građevine, tekstilstva, oblasti medicine. Najveću šansu danas da pronađu posao imaju kuvari, konobari, magacioneri, viljuškaristi, vozači, građevinski radnici, ali naravno imamo IT stručnjake, mašinske inženjere, farmaceute, logopede, za lingviste, dakle od onih nižih pozicija do stručno kvalifikovanih radnika, pa sve do onih visoko obrazovanih”, rekla je Đurđina Mačak iz NSZ.

Prema evidenciji NSZ, u Južnobačkom okrugu na kraju avgusta bilo je 36.850 nezaposlenih što je, kako kažu u ovoj ustanovi, manje za skoro 14,5 posto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

U praksi se pokazalo da je ovo jedan od boljih načina da se dođe do zaposlenja, tvrde u NSZ gde smatraju da bi trebalo ovakve sajmove češće organizovati.

Prema zvaničnim podacima, u Novom Sadu je na kraju avgusta bilo 15.018 nezaposlenih lica, što je za 16 posto manje u odnosu na isti period prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.