Velika očekivanja pred Svetski kup

VIDEO K9: Košarkaški reprezentativci Srbije okupili su se povodom početka priprema za Svetski kup koji će od 30. avgusta do 14. septembra biti održan u Španiji.

511

Najbolji srpski košarkaši okupili su se na početku priprema za šampionat, a Ðorđeviću se na prozivci javilo 17 od 19 igrača sa spiska pošto su Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić opravdano odsutni zbog obaveza u Golden Stejtu. Oni bi trebalo da se priključe pripremama reprezentacije 20. jula. Posle testiranja i pregleda u Republičkom Zavodu za sport, uslediće uvodni treninzi, dok će prvu fazu priprema naši najbolji košarkaši sprovesti na Zlatiboru od 13. do 26. jula. Na prvim treninzima neće biti kapiten Nenad Krstić koji je dobio nekoliko slobodonih dana od selektora Đođrevića, kao i Vladimir Micov i Vladmir Lučić koji zbog povreda čekaju „zeleno svetlo“ lekara.

Selektor Aleksandar Đorđević je još jednom ponovio da je njegov cilj da se Srbija ponovo uključi u borbu za medalje na velikim takmičenjima. I da bi za ovaj tim bio neuspeh ukoliko ne izbori prolaz u drugu rundu takmičenja na planetarnom sampionatu.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga rekao je da svi žele da igrači pruže maksimum, da nacionalni dres shvate kao čast i obavezu i da misli da ekipa može do dobrog rezultata. Reprezentativci Srbije će tokom priprema igrati na turnirima u Trstu, Pau, na Trofeju Beograda, a i odigraće dve pripremne utakmice sa ekipom Novog Zelanda. Na Svetskom kupu reprezentacija Srbije će igrati u grupi sa Egiptom, Francuskom, Iranom, Brazilom i domaćinom Španijom.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.