Vek od oslobođenja Zrenjanina u I svetskom ratu

VIDEO K9: Zrenjanin u subotu obeležava vek od oslobođenja tog grada u I svetskom ratu. Tim povodom je održana tribina u Baroknoj sali Gradske kuće.

0
530

Grad Zrenjanin obeležiće 17. novembra značajan jubilej – stotu godišnjicu od oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

Toga dana, koji se slavi i kao praznik grada, biće organizovano više skupova i prigodnih programa posvećenih događajima iz 1918. godine i evociranju uspomena na njih i učesnike u njima.

U okviru obeležavanja jubileja održana je tribina na temu oslobođenja Grada Zrenjanina i Vojvodine u Prvom svetskom ratu na kojoj su govorili istoričari Aleksandar Ivanov, Igor Micov i Slobodan Milin. Uoči početka tribine na značaj Velikog rata ukazao je profesor istorije Rako Tomović.

Program obeležavanja stote godišnjice od oslobođenja u Velikom ratu počeo je 31. oktobra, kada je u našem gradu odata počast dr Slavku Županskom i članovima prvog Srpskog narodnog odbora u Vojvodini.

Program je nastavljen u nedelju, 11. novembra na državni praznik – Dan primirja u Prvom svetskom ratu, kada su položeni venci na spomen-ploču u holu Gradske kuće posvećenu Brigadiru Ristiću, a završni deo programa održaće se 17. novembra kada će se obeležiti praznik grada i Dan oslobođenja. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.