Vek borbe Stevana Vlahovića

VIDEO K9: Jedan od naših najstarijih sugrađana, Stevan Vlahović, živi u Čeneju, a u njegovom receptu za dugovečnost, jedan od glavnih sastojaka je, kako kaže, ljubav.

0
17

Stevan Vlahović rođen je pre 97 godina u Malom Jarku, današnjem Čeneju, u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji. Ostao je bez majke kada je imao svega osam meseci i od tada, kako kaže, traje njegova životna borba.

Borio se Stevan na brojnim frontovima i u II svetskom ratu, od Bosne do Austrije i Rusija, a borio se i posle rata, kada mu je oduzeta imovina. Uspeo je da preživi teškim radom na zemlji, u mestu u kojem njegova porodica živi generacijama.

Najsrećniji je, kaže, bio tokom godina provedenih sa suprugom, a najtužniji trenutak bio je onaj kada je preminula. Stevan je jedan od naših najstarijih sugrađana, tajna za dugovečnost je, kako navodi, ljubav, a recept zdrava ishrana i fizički rad i aktivnost.

Vlahović je član SUBNOR-a kojem je, kako kaže, neizmerno zahvalan jer jedini o njemu vodi računa.

Mladima Stevan poručuje da vode zdrav, ispunjen život, žive punim plućima i da pomažu drugima.

Život nije samo provod, poručuje Stevan mladima uz savet da osmisle život u kojem će na prvom mestu biti ljubav prema svojim najbližima i prema svom narodu, u Srbiji koja je danas slobodna zemlja zahvaljujući borbi koju su vodile njegove generacije.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.