Vejvoda gost Novog kulturnog naselja

VIDEO K9: Češkog umetnika Viktora Vejvodu tokom novembra ugostiće novosadsko Novo kulturno naselje, u okviru projekta MagiC Carpets, podržanog od strane programa Kreativna Evropa.

0
8

Sugrađani sa Novog naselja ćeće, četvrtu godinu za redom, učestvovati u umetničkom procesu uz mentorstvo inostranih i lokalnih umetnika. U okviru projekta MagiC Carpets, podržanog od strane programa Kreativna Evropa, ove godine učestvovaće Viktor Vejvoda, umetnik iz Praga.

Koncept projekta naslonjen je na prošlogodišnji #NewCheapNature projekat nastao u kokreaciji austrijskog umetnika Riharda Švarca, građana Novog Sada i članova organizacije Novo kulturno naselje (NKN), produbljujući bavljenje ekologijom i adresiranjem suštinskih pitanja razvoja jedne urbane sredine i kvaliteta života u istoj.

Viktor Vejvoda je vizuelni umetnik i član umetničkih kolektiva Trojan Tactics i Kolxoz koji se u svojoj umetničkoj praksi služi različitim tehnikama u cilju pružanja novih pogleda i komentara na svet oko sebe. Ideja i koncept ove saradnje, kao i celokupnog projekta MagiC Carpets jeste izmeštanje umetnika iz ateljea, rad sa kustosom i lokalnom zajednicom.

Vejvoda će tokom jednomesečnog boravka na Novom naselju imati priliku da upozna lokalnu zajednicu, stvara i provodi vreme sa Novosađanima, a krajnji rezultat će biti javna prezentacija rada koja će aktivirati nove prostore na Novom naselju. Simbolično, ovo oživljavanje počeće u prostoru u ulici Braće Dronjak, lokaciji festivala Dobro došli na Naselje, koja će ovom prilikom postati rezidentni i galerijski rezidentni prostor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.