Večni Rim u Novom Sadu

VIDEO K9: Remek-dela rimskog vajarstva predstavljena su na jedinstvenoj izložbi pod nazivom "Roma aeterna" ili večni Rim, koja će biti otvorena za posetioce od 1. jula do 11. septembra u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada.

30

Izložba “Roma aeterna” jedna je od najeksluzivnijih i najatraktivnijih koju će posetioci imati priliku da vide u našem gradu, rečeno je na svečanom otvaranju postavke u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada.

Kustoskinja izložbe je Danijela Riči, a dela dolaze iz Fondacije Dino i Ernesta Santareli, društveno-korisne neprofitne organizacije koja je nastala sa ciljem da podstiče istraživanje i širenje znanja iz istorije umetnosti i istorije Rima u Italiji i inostranstvu.

Originalnu izložbu čine 33 remek dela rimskog vajarstva nastala u periodu od I veka pre nove ere do XVIII veka nove ere.

Ambasador Italije, Karlo Lo Kaš, na otvaranju izložbe je istakao da se izložba realizuje u okviru snažnih odnosa Srbije i Italije na polju kulture, da će dočarati veličanstvenost kulturne baštine Italije.

Izložbu “Roma aeterna” organizuju Glocal Project Consulting, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Muzej grada Novog Sada, pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Italije u Beogradu i Grada Novog Sada, uz podršku društveno odgovornih kompanija.

Izložba je otvorena za posetioce od 1. jula do 11. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.