Večiti nedostatak parkinga na Detelinari

VIDEO K9: Nepostojanje parking mesta u ulici Orlovića Pavla na Detelinari konstantan je problem stanovnika ove i okolnih ulica. Na ovoj lokaciji se nalaze nekoliko zgrada i obdanište, a ni jedno parking mesto, što je, kako stanari kažu, nedopustivo. Iako su više puta ukazivali nadležnima na ovaj problem, rešenje je izostalo, zbog čega se danas u Mesnoj zajednici Jugovićevo organizuje zbor građana.

527

Zbor građana u MZ “Jugovićevo” zakazan je za danas u 17 časova sa željom i ciljem da do nadležnih dođe apel stanovnika ulice Orlovića Pavla koji nemaju gde da se parkiraju i traže rešenje.

Problem parkinga do sada su rešavali nepropisnim parkiranjem, jer drugog načina, kako kažu, nema. Međutim, iznenadne posete ‘pauka’ upućuju da nešto hitno mora da se promeni.

“Od prošle godine, od letos, oni su jednostavno dolazili da nam dižu aute. Došli su iz Parking servisa, podigli nam aute, a mi smo posle plaćali otkupninu tih naših auta i kazne. Mi pokušavamo i dalje da dobijemo taj prostor, da nam bude to parking, jer nemamo gde da parkiramo. Ovo pola ulice što je parkirano, je isto nepropisno, jer je ulica dvosmerna a na pola ulice je parkirano”, rekao je Nedeljko Avramović, stanar iz ulice Orlovića Pavla.

Avramović ističe da su se obraćali nadležnima u više navrata, međutim, rešenje nije pronađeno. Na njihov zahtev da im se sa strane zabavišta omogući parkiranje rečeno je da je tu reč o tri metra širokom trotoaru, te da bi za pešake ostalo svega metar trotoara, što nije po planu, iako je, kako stanari kažu, mnogo takvih parkinga u gradu.

A kada je reč o jednom smeru ulice koji je sada pun parkiranih automobila, odgovoreno je da, ukoliko bi se jedan smer koristio kao obeležen parking prostor, ulica bi morala da postane jednosmerna, a broj parking mesta u tom slučaju bio bi manji nego sada kada se nepropisno parkiraju. Ovakav odgovor, kako kažu, ne rešava ništa, te se nadaju rešenju nakon zbora građana.

“Ja se nadam da ćemo naći zajednički jezik, da se dogovorimo ljudski da, dok se ne iznađu neke druge mogućnosti za parkiranje, da nam se ipak izađe u susret i dozvoli, čak ću dati i predlog jedan, da se obeleži ovaj trotoar, tj. naš bivši parking prostor, da se dozvoli da možemo i mi i ovi roditelji koji dovoze decu u školicu da parkiraju auto i da ostavljaju i preuzimaju decu”, naveo je Avramović.

On podseća da je ovaj problem nastao i postaje sve veći izgradnjom novih zgrada, a da se pri tome uopšte ne vodi računa o potrebama parkiranja. Broj vozila iz godine u godinu raste, a parking mesta ispred kuća koje su sada zamenjene zgradama, postaju uređene zelene površine ili trotoari, te za vozila nema mesta. Ukoliko se ne nađe rešenje, ostaje im da prodaju svoje automobile ili da se sele odatle, rekli su u neformalnom razgovoru ekipi Kanala 9 stanari ulice Orlovića Pavla.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.