Večita borba protiv ilegalnih taksista

VIDEO K9: Gradska uprava za inspekcijske poslove objavila je nedavno zvanični cenovnik usluga taksi prevoza, jer su naročito tokom održavanja manifestacija u Novom Sadu dobili povećan broj prijava građana. U Crvenom/Red Taxiju kažu da su čuli da je bilo takvih slučajeva koji narušavaju ugled ne samo taksi udruženja sa renomeom, nego i našeg grada, pa i zemlje.

0
229

Borba protiv ilegalnog obavljanja taksi delatnosti skoro je svakodnevna u taksi udruženjima u našem gradu.

Osim što predstavljaju nelojalnu konkurenciju, oni štete i ugledu koji legalni taksisti grade podižući iz godine u godinu standarde svoje profesije. Pooštrena regulativa uvela je nove odredbe za obavljanje ove delatnosti.

“Kao prvo, potrebne su taksene aktivacije. To je jedna gradska regulativa. Da bi se došlo do te taksi aktivacije vozač mora da ima položen gradski ispit, znači o poznavanju grada. Treba lekarski pregled, uverenje od suda da nije krivično kažnjavan i da ima uverenje od SUP-a da se protiv njega ne vodi neki krivični postupak. Ta radna dozvola se obnavlja na godišnjem nivou”, rekao je Mile Grandić, direktor Crvenog/Red Taxija.

Prevoz taksijem u Novom Sadu je bezbedan i po cenama koje reguliše i kontroliše Gradska uprava. Ilegalno taksi vozilo iz kojeg možete izaći neprijatno iznenađeni cenom vožnje bez obzira na zonu, relativno je lako prepoznati, kaže Grandić.

“Ja sam ubeđen da već svi naši sugrađani znaju koji su legalni, a koji nisu. Ali, ljudi koji dođu sa strane ne znaju. Regularni taksisti na tablicama, na autu, na registar tablici imaju “TX”. To je obeležje da je vozilo taksi. Vozilo koje to nema znači da nije taksi, ono je neregularno”, naveo je Grandić.

S obzirom da naš grad posećuju brojni turisti povodom različitih manifestacija, sprovode se, kako je rekao i preventivne nadzorne mere kako ne bi bilo prevara prilikom naplaćivanja. Važno je, naglasio je Grandić, kakav utisak stranci nose sa sobom kada odlaze iz našeg grada ili zemlje.

“A upravo taksisti su važan elemenat u svemu tome. Jer, kad taj stranac siđe sa aviona, taj prvi kontakt mu je upravo sa taksijem”, istakao j e Grandić.

On je podsetio i na obaveštenje Komisije za polaganje ispita o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada da će za kandidate koji su do 25. juna podneli zahtev za polaganje, pismeni deo ispita biti održan 17, a usmeni 19. jula i dodao da će u septembru, najverovatnije, biti ponovno polaganje, jer se prijavio veliki broj kandidata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.