Veći račun za (ne)potrošenu vodu

VIDEO K9: Nepravovremeno očitavanje vodomera za potrošnju hladne vode ima za posledicu uvećane račune koji se dostavljaju sugrađanima, tvrde u novosadskom Udruženju za zaštitu prava potrošača „Prosperitet“.

0
45

Očitavanje vodomera za potrošnju hladne vode u obavezi je da se vrši jednom mesečno u roku od tri dana nakon isteka meseca za prethodni mesec, a u Novom Sadu se ono vrši periodično, tj. neredovno, kažu u Udruženju za zaštitu prava potrošača „Prosperitet“ Novi Sad.

Nepoštovanje zakonske obaveze redovnog mesečnog očitavanje vodomera za posledicu ima prikazanu veću potrošnju vode koja prelazi u blok tarifu, što znatano uvećava račune potrošačima, objasnio je predsednik ovog udruženja

Prosperitet će, kaže Ćirilović, uputiti zahteve gradonačelniku, Skupštini grada i nadležnoj Gradskoj upravi za komunalne delatnosti za rešavanje ovog problema jer su, kako je rekao, ovim povređena brojna zakonska akta, uključujući i Zakon o zaštiti prava potoršača.

Prosperitet će, kako je naveo, tražiti od lokalne samouprave da opozove i na drugačiji način uredi ovakvu naplatu potrošnje vode.

Udruženje Prosperitet, napominje Ćirilović, godinama javno zagovara rešavanje problema potrošača u skladu sa zakonom kako bi na taj način bila zaštićena njihova prava, a ukazivanje na nezakonitu odluku lokalne smaouprave o naplati potrošnje vode u Novom Sadu, smatra Ćirilović, pokrenuće i druga srodna udruženja i organizacije da preispitaju kako se i u njihovim mestima sprovodi naplata komunalnih usluga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.