Veče Drvarčana u Novom Sadu

VIDEO K9: Veče Drvarčana u Novom Sadu početkom juna bila je prilika za okupljanje naših građana koji su poreklom iz tog kraja i njihovih prijatelja iz Drvara, za obnavljanje starih i uspostavljanje novih prijateljstava.

0
619

Udruženje Drvarčana u Novom Sadu ima oko 250 članova i okuplja više od stotinu porodica iz tog kraja koje su naseljene u Vojvodini.

Osnovano je sa ciljem da održi veze među doseljenicima sa područja Drvara, obnavlja stara prijateljstva, ali i stvara nova. To je i razlog za godišnja okupljanja Drvarčana i prijatelja tog grada, a treće po redu takvo druženje održano je nedavno u Novom Sadu.

Uz pesmu i muziku, okupljeni su evocirali uspomene iz svog kraja. Na druženje su došli svi Drvarčani pristigli na ove prostre sa teritorije Drvara od 1945. godine, a želja im je, kako kažu, ista – da očuvaju svoju tradiciju i kulturu, ali i da se uklope u Novi Sad u kome, kako kažu, žele da budu dobri i gosti i domaćini.

U planu im je i da kontakti sa zavičajem poprime odlike kulturne i umetničke saradnje, pre svega, pa su vođeni time već dve godine zaredom u Drvaru organizovali likovne kolonije na kojima su učestvovali poznati vojvođanski slikari zajedno sa drvarskim talentovanim likovnjacima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.