Veče Drvarčana u Novom Sadu

VIDEO K9: Veče Drvarčana u Novom Sadu početkom juna bila je prilika za okupljanje naših građana koji su poreklom iz tog kraja i njihovih prijatelja iz Drvara, za obnavljanje starih i uspostavljanje novih prijateljstava.

434

Udruženje Drvarčana u Novom Sadu ima oko 250 članova i okuplja više od stotinu porodica iz tog kraja koje su naseljene u Vojvodini.

Osnovano je sa ciljem da održi veze među doseljenicima sa područja Drvara, obnavlja stara prijateljstva, ali i stvara nova. To je i razlog za godišnja okupljanja Drvarčana i prijatelja tog grada, a treće po redu takvo druženje održano je nedavno u Novom Sadu.

Uz pesmu i muziku, okupljeni su evocirali uspomene iz svog kraja. Na druženje su došli svi Drvarčani pristigli na ove prostre sa teritorije Drvara od 1945. godine, a želja im je, kako kažu, ista – da očuvaju svoju tradiciju i kulturu, ali i da se uklope u Novi Sad u kome, kako kažu, žele da budu dobri i gosti i domaćini.

U planu im je i da kontakti sa zavičajem poprime odlike kulturne i umetničke saradnje, pre svega, pa su vođeni time već dve godine zaredom u Drvaru organizovali likovne kolonije na kojima su učestvovali poznati vojvođanski slikari zajedno sa drvarskim talentovanim likovnjacima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.