Važna podrška obolelima i lečenim od raka

VIDEO K9: Sa stopom od 1.600 umrlih od 4.500 novoobolelih od karcinoma dojke godišnje, Srbija je u neslavnom vrhu tabele evropskih zemalja. Obolelima od ove opake bolesti važna je podrška porodice, prijatelja, zdravstvenog sistema, kao i udruženja onih koji su uspeli da se izbore protiv kancera.

0
15

Podrška obolelima je zapravo uzajamna reakcija, kažu u Asocijaciji za unapređenje zdravlja.

Osim Asocijacije za unapređenje zdravlja u Novom Sadu još desetak drugih organizacija deluje u okviru Nacionalne asocijacije lečenih od raka (NALOR), koja kroz svoja delovanja nastoji da pomogne lokalna udruženja pacijenata kako bi kvalitet života osoba lečenih od kancera i njihovih porodica bio unapređen.

“Društvo za borbu protiv raka” Sombor postoji već 55 godina, a izraslo je iz udruženja koje se prvobitno borilo protiv duvanskog dima i promocijom zdravih stilova života, u školama, fabrikama, mesnim zajednicama.

Potrebno je promeniti način brige o zdravlju građana koji danas nemaju vremena za edukacije i pojedinačne razgovore, smatra dr Đerđi Šarić, predsednica “Društva za borbu protiv raka” Sombor i dodaje da bi se to moglo postići i aktivnijim i zanimljivijim uključivanjem putem društvenih mreža, čime bi značajno doprli i do mlađe populacije među kojom je takođe sve veći broj obolelih od raka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.