Vazduh sve zagađeniji

VIDEO K9: Veliki broj ljudi skoncentrisan na malom urbanom području koji nema dovoljan kapacitet da prihvati produkte njihove aktivnosti, dovodi do sve većeg zagađenja u gradovima, kažu Inženjeri zaštite životne sredine.

0
31

Urbane sredine, s obzirom na porast broja stanovnika u njima, svakodnevno su izložene sve većem pritisku, a time i zagađenje vazduha postaje sve veće, naročito jer veliki deo svega što se dešava nije izbalansirano po pitanju održivog razvoja, kažu u udruženju Inženjeri zaštite životne sredine.

Podaci sa ovih mernih stanica pokazuju da je trenutno, kvalitet vazduha u Limanskom parku dobar, a u Rumenačkoj ulici zadovoljavajući.

Na kvalitet vazduha koji udišemo utiči sve ljudske aktivnosti, ne samo saobraćaj, industrija ili produkti individualnih ložišta. U Srbiji je, prema rečima Igora Jezdimirovića, kvalitet vazduha, generalno, problematičan.

Rešavanju problema zagađenosti vazduha mora se pristupiti strateški i raditi na njegovom smanjenju tokom cele godine, pre svega dobrom izolacijom i prelaskom na alternativne izvore grejanja koji ne utiču negativno na sredinu u kojoj živimo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.