Vatrogasna vozila i sistemi za uzbunjivanje

VIDEO K9: Sutra zasedaju odbornici Novog Sada, a na dnevnom redu imeće i Izveštaj o realizaciji Programa korišćenja sredstava za zaštitu od požara za 2023. godinu koji su juče prihvatili članovi Saveta za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada.

0
11


Savet za javni red i mir i bezbednost prihvatio je na jučerašnjoj sednici Izveštaj o realizaciji Programa korišćenja sredstava za zaštitu od požara za 2023. godinu.

Program je obuhvatao nabavku vatrogasnog vozila – autocisterne sa pripadajućom opremom, za šta je bilo planirano 7 miliona dinara i nabavku vatrogasnog vozila – autocisterne sa pripadajućom opremom, nastavak realizacije iz 2022. godine za šta je bilo planirano 26 miliona.

Sredstva za realizaciju ovog programa obezbeđena su iz gradskog budžeta za prošlu godinu u ukupnom iznosu od 33 miliona dinara.

Na sednici Saveta prihvaćen je i Izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti na izgradnji sistema za javno uzbunjivanje na teritoriji Grada Novog Sada za 2023. godinu.

Dušan Popović, predsednik Saveta za javni red i mir i bezbednost, je dodao da očekuje da će projektovanje sistema za uzbunjivanje građana biti realizovano tokom ove godine te podsetio da je u starom sistemu osamdesetih godina bilo nešto više od 60 lokacija na kojima su se nalazili sistemi za javno uzbunjivanje, a nakon procene stručnjaka, sada ih ima 112.

O oba ova izveštaja konačnu reča daće sutra odbornice i odbornici na sednici Skupštine Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.