Vatrogascima pune ruke posla

VIDEO K9: Vatrogasci u Novom Sadu svakodnevno imaju pune ruke posla, uglavnom zbog nepažnje sugrađana koji ne vode računa o protivpožarnoj zaštiti. Samo juče imali su šest intervencija od kojih su u pet slučajeva gasili požare.

0
491

Prvu intervenciju Vatrogasno-spasilačka brigada juče je imala u Veterniku, u ulici Stevana Sinđelića 58, gde je goreo deo krova na pušnici.

Potom su, nakon intervencije na javnom mestu u Novom Sadu u ulici Kraljevića Marka koja nije bila vezana za požare, u gradu imali još četiri intervencije u kojima nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

“Zatim smo imali događaj, to je bilo u Novom Sadu, izgoreo je deo kuhinjskih elemenata koji se nalaze iznad šporeta, a taj požar je ugašen do dolaska vatrogasne jedinice. Zatim je gorelo smeće na gradskoj deponiji na Temerinskom putu, a nakon toga imali smo u Milana Tepića 24, tu je gorelo jelo u šerpi. To je bilo tokom jučerašnjeg dana, a najčešće u poslednje vreme što je bilo su dimnjaci, ne čiste se dimovodni kanali i bilo je dosta zapaljenih kontejnera, zato što ubacuju sugrađani žar u kontejnere, znači, ne sačekaju da se ohladi i to je izazivalo požare na tim kontejnerima, što predstavlja veliku opasnost za putnička vozila koja se nalaze pored”, rekao je Miroslav Ostojić, zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad.

Prema njegovim rečima, uprkos vremenskim uslovima, vatrogasci su gasili požare i na travnatim površinama prouzrokovane paljenjem otpada prilikom čišćenja njiva i livada.

Ostojić je apelovao na sugrađane da budu oprezniji i obrate pažnju na mere protivpožarne zaštite, kako bi neželjene posledice sveli na najmanju moguću meru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.