Vatrogascima još 93 nova vozila

VIDEO K9: Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je za potrebe vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji 93 vozila. Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ovo će biti godina u kojoj se najviše investira u Sektor za vanredne situacije.

0
243

U Pančevu je obavljena primopredaja 93 nova vozila koja je MUP nabavio za potrebe vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji.

Pored 47 vatrogasno-spasilačkih kamiona koji su do sada isporučeni, očekuje se da će tokom godine stići još 17, a početkom naredne godine i dodatnih 9, što će u našoj zemlji, prema rečima ministra policije, ukupno biti najveći broj novih vatrogasnih vozila u poslednjih desetak godina.

“Ovde danas možete da vidite i da se ispunjava obećanje da će ovo biti jedna od godina u kojima ćemo najintenzivnije investirati u sektor za vanredne situacije i imate priliku da vidite veliki broj vozila. Dakle, 93 vozila koje danas dodeljujemo svim vatrogasno-spasilačkim jedinicama širom Srbije. To su, pre svega, terenska i putnička vozila, kao i dve auto cisterne od tri hiljade litara koji će biti korišćeni ne samo za gašenje požara, već i za dolazak za pomoć građanima gdegod im je potrebna, na najpristupačnijim delovima terena”, naveo je Stefanović.

Nabavka novih vozila i opreme će, rekao je Stefanović značajno doprineti efikasnijem radu vatrogasno-spasilačkih jedinica.

“Želim puno sreće momcima i devojkama koji su u vatrogasno-spasilačkim jedinicama i želim da znaju da ćemo investiranje u njihovu opremu, u njihovu uniformu, u njihova vozila nastaviti još intenzivnije, još jače i da tek imaju prilike da vide šta će njihovo ministarstvo učiniti za njih”, izjavio je Stefanović.

On je naveo da su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica od početka godine spasili 1.000 ljudi i imali 21.574 intervencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.