Vatrogasci vežbaju za takmičenje

VIDEO K9: Dobrovoljni vatrogasci u subotu su održali javnu vežbu u kojoj su, pored profesionalaca, učestvovala i deca. Ove pokazne vežbe, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovaradin, bile su dobra priprema za naše vatrogasce pred takmičenje koje ih očekuje narednog vikenda.

0
386

Vatrogasno društvo Petrovaradin i dobrovoljni vatrogasci iz Kisača pokazali su svoje veštine na otvorenom prostoru.

U vežbi su učestvovala i deca koja su tom prilikom stekla i praktična znanja u sprečavanju požara.

“Imali smo vežbu, pored te gde su odrasli članovi pokazali svoje znanje i veštine, u gašenju požara na otvorenom prostoru, rastinja, trave, gašenju požara zapaljene kuće. Imali smo još i rad dece od 11 do 16 godina. Oni su najpre pokazali svoju veštinu da pumpu ”Tomos”, koja se koristi za ispumpavanje vode kad je negde poplava, da sami povuku vodu i da upale”, rekla je Ljubica Krnjaić, predsednica Vatrogasnog saveza Vojvodine.

Ove vežbe, istakla je Krnjaić, izuzetno su korisne i edukativne za decu, koja u najmlađem uzrastu na praktičan način uče o merama za sprečavanje požara i načinima gašenja vatre, ukoliko do njega dođe.

“Imali smo i vežbu sa vatrogasnim aparatima koju su takođe deca izvela. Pored demonstriranja te snage dobrovoljnog vatrogasnog društva, imali smo i svečanu skupštinu DVD Petrovaradin gde su nam bili gosti iz Marčane iz Istre”, kazala je Krnjaić.

U nedelju će u Kisaču biti održano kvalifikaciono vatrogasno takmičenje za Južnobački okrug, najavila je Krnjajić i pozvala sve zainteresovane da dođu i pogledaju te atraktive pokazne vežbe vatrogasaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.