Vatrogasci vežbaju za takmičenje

VIDEO K9: Dobrovoljni vatrogasci u subotu su održali javnu vežbu u kojoj su, pored profesionalaca, učestvovala i deca. Ove pokazne vežbe, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovaradin, bile su dobra priprema za naše vatrogasce pred takmičenje koje ih očekuje narednog vikenda.

257

Vatrogasno društvo Petrovaradin i dobrovoljni vatrogasci iz Kisača pokazali su svoje veštine na otvorenom prostoru.

U vežbi su učestvovala i deca koja su tom prilikom stekla i praktična znanja u sprečavanju požara.

“Imali smo vežbu, pored te gde su odrasli članovi pokazali svoje znanje i veštine, u gašenju požara na otvorenom prostoru, rastinja, trave, gašenju požara zapaljene kuće. Imali smo još i rad dece od 11 do 16 godina. Oni su najpre pokazali svoju veštinu da pumpu ”Tomos”, koja se koristi za ispumpavanje vode kad je negde poplava, da sami povuku vodu i da upale”, rekla je Ljubica Krnjaić, predsednica Vatrogasnog saveza Vojvodine.

Ove vežbe, istakla je Krnjaić, izuzetno su korisne i edukativne za decu, koja u najmlađem uzrastu na praktičan način uče o merama za sprečavanje požara i načinima gašenja vatre, ukoliko do njega dođe.

“Imali smo i vežbu sa vatrogasnim aparatima koju su takođe deca izvela. Pored demonstriranja te snage dobrovoljnog vatrogasnog društva, imali smo i svečanu skupštinu DVD Petrovaradin gde su nam bili gosti iz Marčane iz Istre”, kazala je Krnjaić.

U nedelju će u Kisaču biti održano kvalifikaciono vatrogasno takmičenje za Južnobački okrug, najavila je Krnjajić i pozvala sve zainteresovane da dođu i pogledaju te atraktive pokazne vežbe vatrogasaca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.