Vatrogasci u pripravnosti pred sezonu žetve

VIDEO K9: Pred žetvenu sezonu u pripravnosti je i Vatrogasni savez Vojvodine, koji u saradnji sa poljoprivrednicima čine sve kako bi zaštitili strnjišta od požara.

522

Pred sezonu žetve u Vojvodini, kao i ranijih godina, Vatrogasni savez Vojvodine
preduzima niz preventivnih mera u saradnji sa ratarima, poput dogovorenih dežurstava, pregleda kombajna, traktora i drugih vozila neophodnih tokom žetve.

“To preventivno delovanje i jeste ustvari i najvažnije. Ono što je važno da drugi
građani znaju, a to je da prilikom prolaska pored parcela gde je žito da vode računa da oni sami ne izazovu požar, da ne bacaju opuške na ovako visokim temperaturama jer se ta suva trava od opuška može zapaliti. Drugo da vode računa kad pristaju kolima, kamionom, znači sve gde je auspuh dole to može da kad stanu u visoku travu ili otkose, to može da izazove požar”, rekla je Ljubica Krnjaić, predsednica Vatrogasnog saveza Vojvodine.

Naši ratari se uglavnom pridržavaju protivpožarnih mera i uputstava, ali je stalan
oprez neophodan kako bi se izbegle nesrećne situacije i materijalna šteta.

Osim za žetvu, dobrovoljni vatrogasci pripremali su se proteklih dana i za takmičenje koje ih očekujepredstojećeg vikenda.

“U nedelju, u Kisaču će se održati kvalifikaciono okružno vatrogasno takmičenje za Južnobački okrug. Pobednici sa tog takmičenja idu na državno takmičenje koje će se održati u Zaječaru početkom jula. Ono što je značajno za to okružno takmičenje ovog puta je to samo za kategoriju vatrogasnog podmlatka i juniora, od 6 do 16 godina su te dve kategorije”, navela je Krnjaić.

Na ovom nadmetanju vatrogasaca učestvovaće i vatrogasne ekipe iz Petrovaradina
i Kisača, koji su se plasirali prošle godine, zatim timovi iz Žablja, Bačke Palanke,
Despotova i Silbaša.

Pobedu u Zaječaru je realno očekivati, istakla je Krnjaić, jer su, kako kaže, ti mladi vatrogasci savladali sve prepreke samim plasiranjem na ovo takmičenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.