Vatrogasci: Nismo lažirali dokumentaciju

VIDEO K9: Nakon što su optuženi da su održali nelegalnu skupštinu, lažirali dokumentaciju i na taj način pokušali da preuzmu nadležnosti i vatrogasni dom, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Sremskoj Kamenici negirali su ove navode. Prema njihovim rečima, Vatrogasni savez Novog Sada bio je upoznat sa njihovim akcijama od samog početka, međutim, kako kažu, nisu imali sluha za njihove primedbe i pokušaje da se rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Sremskoj Kamenici unapredi.

787

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Sremskoj Kamenici nisu održali nikakvu nelegalnu ili tajnu Skupštinu, već su sve uradili u skladu sa Statutom, a Vatrogasni savez Novog Sada, kao i Vatrogasni savez Vojvodine bili su obavešteni o tome, ističu predstavnici sremskokameničkog društva u razgovoru za Kanal 9.

“Kažite vi meni šta je to loše ako smo mi bili kod njih, sve rekli? Predsedniku smo doneli dokumentaciju i dali spisak sa potpisanih, 24 člana, koji traže sazivanje vanredne skupštine. Šta je tu loše? Neka mi neko objasni! Oni neće da razgovaraju”, tvrdi Slobodan Čučković, član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sremska Kamenica.

Čučković dodaje da su se članovi odlučili na ovaj korak jer nisu želeli da budu saučesnici u, kako su naveli, propadanju ovog Društva, koje je prethodno rukovodstvo, smatra on, dovelo do raspadanja. Kako je rekao, ovo Društvo nema žiro račun preko koga se obavljaju transkacije i na koji se uplaćuju članarine, već je sve, tvrdi, išlo u ruke prethodnog rukovodstva. Dodaje i da su se bez ugovora izdavale prostorije doma, koji je u postupku izgradnje skoro dve decenije.

On ističe i da srž problema seže još iz 2010. godine kada je Društvo bilo u obavezi da po Zakonu o udruženjima građana uskladi normativna akta. Kako kaže, do tada je osnivač Društva bila Mesna zajednica Sremska Kamenica i Grad Novi Sad.

“Oni su izmenili akt o osnivanju i izbacili su osnivača Mesnu zajednicu Sremska Kamenica i Grad Novi sad i ubacili kao prvog nosioca Eko fajer, privatno udruženje Ljubice Krnjajić. Tu nema šta. To se može videti na internet stranici. Eko fajer-ekološka vatra Ljubice Krnjaić. Ako lažem neka me kazne i ja ću se izviniti”, rekao je Čučković.

On dodaje da je za drugog nosioca postavljena Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj iz Kamenice, a za trećeg nosioca škola Unutrašnjih poslova Pane Đukić koji, kako kaže, nemaju veze sa ovim Društvom. Što se tiče pečata, on nije lažiran već je napravljen novi jer nismo imali pristup starom pečatu, objašnjava Čučković. Ističu da će članovi istrajati u svojoj nameri da sve bude transparentno i jasno.

“Ako oni budu registrovani mi se nećemo buniti, mi ćemo odmah nakon toga isto to uraditi, skupiti društvo i tako dalje. Na čega idemo? Idemo na to, jer ne možemo da se dogovorimo, idemo na sud. APR će pokrenuti da se to ide na parnični postupak i onda ćemo dokazivati. Mi imamo sve dokaze. Imamo dokaze o krađama. Oni prete praznom puškom”, smatra Čučković.

U Varogasnom društvu ističu da njihov cilj nije da podele društvo, već naprotiv. Cilj je da se društvo omasovi i poboljša njegov rad, upravo u cilju pružanja pomoći u vanrednim situacijama i u ostalnim humanim delima koja su karakteristična za dobrovoljne vatrogasce.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.