VATERPOLISTI SRBIJE: TUGA I SAZREVANJE

664

(VIDEO K9) Naši vaterpolisti vratili su se u zemlju, nakon osvojenog sedmog mesta na Svetskom prvenstvu u Barseloni. Veoma razočarani i u neverici, ipak neće dozvoliti da ih ova situacija pokoleba. 

Delfini su rezultatski poptuno podbacili, kako i sami kažu. Smatraju da su dočekani “na nož”, što osuđuju, iako shvataju da su naciju navikli na pobede. Veliko razočarenje će ipak biti veliki nauk. Nikada do sada nisu dotakli dno, što može da bude i pozitivno, jer poručuju da će se iznad svega izdići.

Igrači priznaju da su  znali da će meč sa Crnom Gorom u četvrtfinalu biti najteži tokom prvenstva. Usledio je poraz i od Španije, a sedm mesto osvojeno je pobedom nad Australijom. Kapiten, Vanja Udovičić, kaže da je razočarenje još veće, jer za deset godina u reprezentaciji nije doživeo ovakav plasman. Ipak, to će biti značajno za sazrevanje ekipe.

Na kraju, delfini se poručili da su pošteno igrali i da svakom mogu da pogledaju u oči. Složan su tim a to nameravaju da dokažu u narednim takmičenjima. Pojedinac koji se posebno istakao jeste Duško Pijetlović, koji je uvršten u najbolju postavu šampionata. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.