Vanredno u Sremskim Karlovcima

Zbog širenja virusa korona i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja, vanredna situacija proglašena je u Opštini Sremski Karlovci.

19
Foto: Wikipedia

Do 3. avgusta u Opštini Sremski Karlovci obolelo je ukupno 43 građana, a stopa novoobolelih iznosi od 516,2 na 100.000 građana. Trenutno su u Karlovcima aktivna 22 slučaja.

Vanredna situacija podrazumava zabranu okupljanja na javnim mestima više od deset ljudi, kao i korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara. Zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a doneta je i odluka o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu objekta do 21 čas, a u otvorenom do 23 časa.

U ugostiteljskim objektima broj gostiju za jednim stolom je ograničen na dva, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova. Obavezno je i nošenje maski u svim ugostiteljskim objektima, i u zatvorenom i na otvorenom, a ugostiteljski objekti dužni su da obezbede sredstva za dezinfekciju ruku na svakom stolu.

Maske su obavezne i u trgovinskim objektima, na pijaci i na radnom mestu u zatvorenom, a na otvorenom i za hronične bolesnike.

Uslov za proglašenje vanredne situacije u opštini je prevalencija aktivnih slučajeva iznad 100 na 100.000 stanovnika u opštini sa više od 30.000 stanovnika, odnosno više od 200 na 100.000 stanovnika u opštini sa manje od 30.000 stanovnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.