Vanredne kontrole ribarskih područja

VIDEO K9: Na svim ribarskim područjima na kojima je upravljač, ribočuvarska služba Vojvodinašume najavila je veliki broj vanrednih kontrola koje će obavljati do kraja juna.

0
11

Za vreme zabrane korišćenja stajaćih mrežarskih i samolovnih alata koja traje do 31. maja, kao i izvan perioda zabrane, do kraja juna, ribočuvarska služba JP Vojvodinašume organizovaće veliki broj vanrednih kontrola.

Kod rekreativnih ribolovca biće kontrolisan broj štapova koje koriste za pecanje, ulov ribe ispod mere, maksimalni dozvoljeni dnevni ulov, evidenciju ulova, a kod privrednih ribara strogo će biti konrolisani vrste i broj alata, u cilju sprečavanja krivolova i zaštite ribljeg fonda u doba mresta najznačajnijih ribljih vrsta, rekao je Roland Kokai, direktor JP Vojvodinašume.

U vanrednim kontrolama ribarskih područja kojima upravljaju Vojvodinašume, učestvovaće kompletna ribočuvarska služba koju čine 23 ribočuvara sa 11 čamaca i 1 gliserom, uz korišćenje savremene opreme za noćno osmatranje, termovizijske kamere i dron za osmatranje i navođenje ribočuvarskih patrola iz vazduha.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.