Vanredna situacija zbog nepogode

VIDEO K9: U Novom Sadu je juče, u nastavku sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Novog Sada doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije na gradskoj teritoriji zbog oluje koja je u sredu načinila veliku materijalnu štetu na privatnim i javnim objektima.

0
12

Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Grada Novog Sada zbog oluje praćene jakom kišom i atmosferskim pražnjenjem 19. jula, gradonačelnik Novog Sada doneo je juče u nastavvku sednice Gradskog štaba za vanredne situacije na predlog članova Štaba.

“S obzirom na to da se posledice stravičnog nevremena nisu mogle sagledati u prepodnevnim časovima i da su razmere nastale štete mnogo veće, doneta je Odluka o uvođenju vanredne situacije koja je proglašena radi upotrebe posebnih mera, dodatnih snaga i sredstava u otklanjanju nastalih posledica izazvanih olujom praćene jakom kišom i atmosferskim pražnjenjem”, saopšteno je nakon sednice. 

Odluka je stupila na snagu danom donošenja, 20. jula, i biće objavljena u ,,Službenom listu Grada Novog Sada”.

Iz Gradskog zelenila je sinoć saopšteno da u akciji, koja je počela odmah po prestanku oluje, učestvuje više od 100 radnika, imali su više od 1.000 prijava i za manje od 24 sata uklonili su polomljeno drveće i granje na 173 lokacije u Novom Sadu i prigadskim naseljima.

Nadležni inspektori i komunalna milicija su na više od 100 lokacija konstatovali oboreno drveće, saobraćajnu signalizaciju, kontejnere, poplavljene saobraćajnice, porušene krovove i ograde, nestanak struje i druge posledice.

Pojedini delovi grada i prigradskih naselja i dalje nemaju struje.

Građani koji imaju problem mogu da ga prijave dispečeru Gradske uprave za inspekcijske poslove pozivom na brojeve: 021/4872-402 i 021/4872-403.

Elektrodistribucija Novi Sad pozvla je sugrađane da probleme sa nestankom struje prijavljuju na brojeva telefona: 021/4821-346, 021/4821-329, 021/4821-472 i 021/4821-502.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.