Vanredna situacija u Beogradu

VIDEO K9: Vlada Srbije danas je donela nove mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa u Beogradu, a njima je ograničen rad ugostiteljskih objekata, ograničeno je okupljanje ljudi i propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

8

Zbog pogoršanja epidemiološkog stanja sa kovidom 19, u Beogradu je proglašena vanredna situacija.

Vlada Srbije je novim merama ograničila rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova u glavnom gradu, bez izuzetka, od 23.00 časova do 6.00 časova narednog dana.

Takođe je u svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Obavezno je i nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu, a za nepoštovanje mere obaveznog nošenja maske propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara za svakoga ko bude kršilo ovu meru.

Vlada je takođe donela odluku o zabranji okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi. Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara. Sve mere za Grad Beograd važe naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.