Vanredna situacija i u Bajinoj Bašti, stradali malinjaci

U Bajinoj Bašti proglašena je danas vanredna situacija zbog štete koju je u nedelju popodne pričinilo olujno nevreme praćeno gradom.

319

Grad je uništio malinu u nekoliko sela, a oštećena je i putna infrastruktura, rekao je Tanjugu zamenik predsednika opštine Petar Petrović, a prenosi Tanjug.

“Uništeni su i kukuruz, krompir, ali je najveći problem malina, koja čini devedeset odsto prihoda u našim selima”, rekao je Petrović.

On je dodao da je šteta na malinjacima velika i da roda neće biti ni naredne godine. Prema njegovim rečima, ekipe za procenu štete su na terenu.

Petrović je istakao da ima problema sa putnom infrastrukturom u svim selima te opštine i da meštani kojima nije uništena malina sada imaju problem da je prevezu.

“Putevi su prva stvar koju moramo da popravimo, to nam je sada prioritet”, rekao je Petrović.

Podsetimo, vanredna situacija proglašena je i u Kosjeriću zbog štete koju je juče popodne pričinilo olujno nevreme praćeno gradom, koji je u nekim mestima bio veličine kokošijeg jajeta.

Nevreme, praćeno gradom, koje je u nedelju popodne pogodilo nekoliko opština zapadne Srbije, došlo je sa teritorije Bosne i Hercegovine, ali i dela Crne Gore, rečeno je u Radarskom centru Užice, gde navode da je dejstvovano sa 20 protivgradnih raketa iz 13 stanica.

Po jedna protivgradna raketa je ispaljena sa teritorija opština Priboj, Čajetina, Požega, četiri iz Kosjerića, pet iz Bajine Bašte i osam sa područja grada Užica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.