Vanredna kontrola ribarskih područja

VIDEO K9: Vreme posta vreme je i pojačanih aktivnosti nelegalnog ribolova, ali i ribočuvarskih službi koji su ovih dana zaplenili veliku količinu nezakonito postavljenih mreža.

0
40

Vanrednu kontrolu ribarskih područja „Banat“ i „Gornje Podunavlje“ organizovala je Ribočuvarska služba JP „Vojvodinašume” u noći između 20. i 21. aprila. 

Tom prilikom je zaplenjeno oko 50 komada mreža u dužini od skoro 2 km.

Dva čamca su kontrolisala terene oko Мarine, tri oko bare Đurice, ušća Nere i ade Čibuklije, dok su dva kontrolisala terene Gajačkog dunavca i ade Žilave.

Iz ovog preduzeća je saopšteno da su, u cilju poboljšanja rada ribočuvrske službe i borbe protiv ilegalnih aktivnosti na ribarskim područjima, uveli korišćenje savremene opreme, kao što su sonari za otkrivanje zabranjenih ribolovnih alata, termovizijske kamere za noćno osmatranje i „air-boat“ za kontrolu plavnih područja koja su bila nedostupna zbog niskih vodostaja što je za vrlo kratko vreme dalo zavidne rezultate.

Fokus vanredne kontrole ribočuvarske službe bile su nedozvoljene aktivnosti u vreme stroge zabrane korišćenja samolovnih i stajaćih ribolovnih alata, a u akciji je učestvovalo 20 zaposlenih iz sektora za lovstvo, ribarstvo i ugostiteljstvo sa 7 čamaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.