Vakcine protiv kovida i gripa isti dan

VIDEO K9: Pored imunizacije protiv kovida 19, u našoj zemlji aktuelna je i vakcinacija protiv virusa sezonskog gripa. Obe vakcine, prema rečima direktora beogradskog doma zdravlja „Savski venac“ dr Zorana Bekića, oni koji to žele mogu primiti u istom danu.

0
18

Imunizacija protiv Kovida 19 i protiv sezonskog gripa moguća je u istom danu, te nije potrebno praviti pauze između ove dve cinacije, izjavio je dr Zoran Bekić, direktor beogradskog doma zdravlja „Savski venac“ za javni servis.

Bekić je takođe objasnio razliku između simptoma koronavirusa i gripe te naglasio da zaraženi koronom obično imaju temperaturu, kontinuirani kašalj i gubitak čula mirisa i ukusa, dok se grip javlja iznenada, a uz kašalj može se osetiti glavobolja, drhtavica, jeza i umor. On je istakao i da se sa posebnom pažnjom analizira novi omikron soj, jer, kako kaže, kod pacijenata kod kojih je taj soj virusa korona otkriven, primetni su simptomi noćnog znojenja.

Bekić je kazao da može doći do komplikacija ukoliko se udruženo jave korona i grip i podsetio da je vakcinacija protiv sezonskog gripa od 4. oktobra dostupna u svim domovima zdravlja u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.