Vakcinacija u toku

VIDEO K9: Počela je vakcinacija u 30 kliničkih centara i opštih bolnica širom Srbije i do nedelje će biti vakcinisano 8.500 zdravstvenih radnika, kao i 2.500 korisnika gerontoloških cenatara, izjavio je za javni servis državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

0
16

Do kraja nedelje biće vakcinisano 2.500 korisnika gerontoloških cenatara i 8.500 zdravstvenih radnika, a vakcinacija se, prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Mirsada Đerleka, obavlja u svim kliničkim centrima i opštim bolnicama širom Srbije na 30 lokacija i na više od 110 punktova.

Đerlek je najavio da sledećeg ponedeljka stiže novi kontingent Fajzer – Bajontek vakcine, koja bi do kraja meseca trebala da stigne u količini od ukupno 80.000 doza, kao i “velike količine kineske i ruske Sputnjik vakcine”. On je istakao da su sve vakcine bezbedne i besplatne za naše građane. Dodao je da se tokom februara očekuje još 200.000 doza Fajzer-Bajontek vakcine, kao i da će zdravstvene vlasti iz nedelje u nedelju pokušati da “pojačavaju tempo vakcinacije”.

Direktorka Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović “Batut”, Verica Jovanović rekla je da je cilj da se ove godine vakcinacijom obuhvati najmanje 20 procenata celokupnog stanovništva, kako bi sa imunitetom koji su postigli delovi populacije koji su preležali kovid, dostigli obuhvat od 60 odsto.

Vakcinacija medicinskog osoblja koje je uključeno u sistem lečenja protiv oboljenja izazvanog virusom COVID -19 počela je danas i u KCV i u narednim danima, Fajzer vakcinom će biti vakcinisano 500 lekara, medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara, koji rade u Jedinicama intenzivne terapije, prijemno trijažnim ambulantama i kovid centrima KCV, saopšteno je iz ove ustanove.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 566 novih slučajeva zaraze korona virusom, od toga najveći broj u Novom Sadu, 146. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u pokrajini je 27.647, u Novom Sadu, 7.111. Ovo su podaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine koji ocenjuje da je naš zdravstveni sistem i dalje u teškoj situaciji koja se popravlja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.