Vakcinacija u prigradskim naseljima

VIDEO K9: Prigradsko naselje Kovilj u kojem je počela imunizacija meštana u okviru te Mesne zajednice posetio je juče gradonačelnik Miloš Vučević koji je tom prilikom primio drugu dozu vakcine proviv kovida.

0
29

Imunizacija oko 350 meštana Kovilja koji su se do sada prijavili za vakcinu protiv korona virusa obavlja se u okviru akcije vakcinacije prigradskog stanovništva na teritoriji grada, uporedo sa vakcinacijom na Novosadskom sajmu.

Gradonačelnik Miloš Vučević obišao je juče punkt za vakcinaciju u okviru te mesne zajednice i tom prilikom primio drugu dozu vakcine, nakon tri nedelje od prve imunizacije.

Vučević je izjavio da se do stabilizacije epidemiološke situacije može doći samo uspešno sprovedenom masovnom imunizacijom stanovništva i pozvao građane da iskoriste priliku i da se vakcinišu. Trenutno je, prema njegovim rečima, u gradu više od 30.000 vakcinisanih prvom dozom i 59.000 revakcinisanih, te će ovim tempom u maju biti oko 130.000 imunizovanih na području Novog Sada.

Vučević je takođe najavio ekonomsku podršku grada za oko 50 novosadskih turističkih agencija, kao i pomoć u vidu popusta za sve zakupce na Spensu i u gradskim poslovnim prostorima u aprilu.

Akcija vakcinacije u prigradskim naseljima biti narednih dana nastavljena u prigradskim naseljima, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, rekao je direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ dr Veselin Bojat.

Građani i dalje mogu da se prijave za vakcinaciju i izraze interesovanje za određenog proizvođača vakcine pozivom na broj 0800 222 334 ili preko eUprave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.