Vakcinacija na Sajmu i bez poziva

VIDEO K9: U Hali 1 Novosadskog sajma počela je vakcinacija protiv korona virusa i sugrađana koji su se prijavili za imunizaciju, ali im nije stigao poziva eUprave.

0
214

Iako je medicinskom osoblju na Sajmu pomoć pristigla i iz Studentske poliklinike i medicinske škole, punkt za vakcinaciju jutros je bio gotovo prazan. Kako su nam rekli lekari, danas eUprava nije zakazivala vakcinaciju građana na Sajmu, pa je zato u sali prisutan mali broj ljudi, jer svi koji su došli nisu imali zakazan termin.

Kako dodaju, slab današnji odziv posledica je i neinformisanosti građana o vakcinaciji bez zakazivanja, jer je danas prvi dan kako je dostupan ovaj model imunizacije. Priliku da se vakciniše, međutim, iskoristila je naša koleginica Slađana Raičević.

Od ulaska u halu pa do završetka vakcinacije, Slađani je trebalo svega petnaestak minuta. Nakon što je primila vakcinu, objasnila je kako izgleda proces imunizacije bez zakazivanja.

Izbor vakcine joj, kaže, nije bio važan, pa je tako zadovoljna cepivom kineske kompanije Sinofarm kojom je danas primila. Na kraju, kako kaže, ima poruku i apel za sve građane.

Vakcinacija građana bez zakazivanja obavlja se u Hali 1 Novosadskog sajma, svakog dana od 8 do 18 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.