Vakcinacija ili “čipovanje”?

VIDEO K9: Deficit pravih informacija je jedan od uzroka nedoumice dela javnosti vezanih za vakcinaciju protiv korona virusa, koja je jasno izražena i u podeli vidljivoj na društvenim mrežama, rekla je u našoj emisiji Otvoreni ekran sociološkinja Ana pataki.

0
42

U Srbiji je protiv virusa Covid 19 vakcinisano više od pola miliona ljudi, ali nedoumice oko imunizacije, koja je postala predmet svakodnevnih razgovora i medijskog izveštavanja, još uvek su prisutne u velikom delu javnosti.

Na društvenim mrežama, osim ovakvih informacija, provejavaju i nepoverenje, predrasude i stereotipi koji imaju jako uporište u delu javnosti.

Deficit pravih informacija dovodi građane u situaciju nesigurnosti i nemogućnosti planiranja, gde Pataki savetuje konsultacije sa stručnim licem ili izabranim lekarom.

Mediji, kako je rekla, u ovom slučaju imaju zadatak da u emisije o vakcinaciji protiv korona virusa dovode kompetentne sagovornike koji će ljudima objasniti situaciju i otkloniti nedoumice, a kako će one biti shvaćene zavisi i od medijske pismenosti građana, kako će filtrirati informacije koje dobijaju posredstvom medija, kao i od toga kako će ta poruka biti preneta i primljena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.