Vakcinacija i u autobusu

VIDEO K9: Mobilni punkt za vakcinaciju protiv korona virusa - autobus Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća danas je postavljen na Trgu slobode u Novom Sadu, a od ponedeljka biće u Univerzitetskom kampusu, kako bi što više mladih iskoristili priliku za imunizaciju.

0
33

Autobus JGSP „Novi Sad“ koji je adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju protiv korona virusa postavljen je na Trgu slobode, a građani će danas i tokom vikneda imati mogućnost da u njemu prime Sinofarm ili Fajzer vakcinu u periodu od 10 do 20 časova.

Prema rečima direktora Doma zdravlja „Novi Sad“ prim. dr Veselina Bojata, ovaj punkt ima za cilj i da animira mlađu populaciju, naročito ona u dvadesetim godinama koja je najaktivnija, a vakcinisana u procentu oko 12 odsto.

Prilikom otvaranja mobilnog punkta, saopšteno je i da je u Novom Sadu dato više od 240.000 vakcina, dok je više od 110.000 punoletnih građana revakcinisano.

Autobus za vakcinaciju će od ponedeljka biti u Univerzitetskom kampusu, a svaka dva do tri dana menjaće lokaciju, pa će nakon Kampusa najverovatnije biti postavljen na Keju i Štrandu, kao i na svim onim mestima na kojima najviše cirkulišu mladi, kako bi u što većoj meri bili vakcinisani.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.