Vakcinacija i lekarska etika

VIDEO K9: Odbijanje pojedinih zdravstvenih radnika da se vakcinišu protiv korona virusa i odgovaranje drugih od vakcinacije je, prema oceni doktora Radeta Panića, neetički postupak koji je nespojiv sa radom u zdravstvu.

0
13

Pojedini lekari u Srbiji, preko društvenih mreža iznose svoje sumnje u efikasnost i bezbednost pojedinih vakcina, a raste broj zdravstvenih radnika koji odbijaju da se vakcinišu.

Komentarišući ovu pojavu, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, doktor Rade Panić je izjavio da se ovaj sindikat neće izjašnjavati o vakcinaciji, ali da on kao lekar smatra da vakcina štiti od težih oblika bolesti i da pruža zaštitu u visokom procentu od smrti, kao i da je neetički od zdravstvenih radnika da odbijaju da se vakcinišu ili da odgovaraju pacijente da ne prime vakcinu, jer je to nespojivo sa njihovim pozivom i radom u zdravstvu.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar najavio je prijave protiv lekara koji pacijente odgovaraju od vakcinacije. U slučajevima kada lekar kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše, Lekarska komora Srbije će protiv tog lekara pokrenuti proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi, rekao je Lončar. 

(Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.