Uzbunjivačima potrebna bolja zaštita

VIDEO K9: U Velikoj sali Višeg suda u Zrenjaninu održan je okrugli sto na temu zaštita uzbunjivača, u organizaciji portala Pištaljka i zrenjaninskog Osnovnog suda.

132

Osnovni sud u Zrenjaninu i portal Pištaljka organizovali su okrugli sto na temu uloga sudske vlasti u primeni Zakona o zaštiti uzbunjivača.

U uvodnom delu učesnicima su se obratili Biljana Martinović, predsednica Višeg suda u Zrenjaninu, Zlatoje Ankić, predsednik Osnovnog suda u Zrenjaninu i Vladimir Radomirović, glavni i odgovorni urednik Pištaljke.

Okrugli sto organizovan je sa ciljem da se dosadašnja praksa u primeni ovog značajnog zakona dodatno približi predstavnicima sudske vlasti. Nešto više o tome rekao je Vladimir Radomirović, glavni i odgovorni urednik portala Pištaljka.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše slučaj u vezi sa aferom Krušik, Radomirović je rekao da je Aleksandar Obradović novinarima ukazao na zloupotrebe koje su se tamo dešavale misleći pre svega na prodaju oružja ispod cene koja je nuđena jednom državnom preduzeću.

Pištaljka aktivno sarađuje sa Pravosudnom akademijom Republike Srbije, Vrhovnim kasacionim sudom i Republičkim javnim tužilaštvom u sprovođenju svojih aktivnosti.
U poslednje dve godine Pištaljka je u saradnji sa njima za primenu Zakona obučila više od 900 sudija a prema rečima Vladimira Radomirovića, sada rade sa tužiocima kako bi se što pre i što efikasnije reagovalo na prijave uzbunjivača. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.