Uzbudljive knjige za tinejdžere

VIDEO K9: Glavno štivo koje tinejdžeri pozajmljuju iz Gradske biblioteke Novi Sad su knjige koje pripovedaju o pustolovinama, kažu u ovoj ustanovi koja u svom fondu ima veliki broj naslova iz tog žanra.

0
37

Gradska biblioteka u Novom Sadu raspolaže raznim zanimljivim štivima za decu, kako za one najmlađe koji tek uče da čitaju, tako i za one koji su u tinejdžerskom dobu.

Rukovoditeljka Dečjeg odeljenja ove ustanove, Katarina Novaković, preporučila je zanimljve naslove svima koji su u tom uzrastu.

„Leto u gradu“ autora Mari-Luiz Gej i Dejvida Homela predstavlja nastavak izuzetno popularnih romana Putujući cirkus i Put pod noge, te naša sagovornica preporučuje tinejdžerima ovu knjigu novijeg izdanja kao i kompletnu trilogiju.

Tinejdžeri vole da čitaju avanture, a neke od njih koje će im se sigurno dopasti jesu „Školski brod – Tobermori“, Aleksandra Mekol Smita kao i „Poruka u boci“ Marije Par ili „Akva Marin“ Andreasa Ešbaha. Za tinejdžere koji vole laganije i romantičnije štivo Novaković preporučuje poznati „Letnji brodolom“ Keti Hopkins kao i njena ostala dela slične tematike.

Novaković je podsetila da se u skoro svim ograncima Gradske biblioteke mogu pronaći naslovi za decu i tinejdžere koje je pozvala da posete najbliži i provedu ostatak leta s glavnim junacima omiljene knjige.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.