Uz “Pažljivka” o pravilnom ponašanju u saobraćaju

VIDEO K9: U kampanji "Pažljivko" Agencije za bezbednost saobraćaja učestvovali su danas osnovci novosadske škole "Branko Radičević".

0
12

U cilju zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju, Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje promotivno – preventivnu kampanju „Pažljivko“, za decu uzrasta do 14 godina.

Akcija u okviru ove kampanje je danas održana u Osnovnoj školi „Branko Radičević“u Novom Sadu.

“Uvek ćemo biti partneri na istom zadatku sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, jer nam je cilj dostizanje vizije „Nula stradale dece u saobraćaju. Podržavamo aktivnosti koje doprinose unapređenju bezbednosti saobraćaja. U poslednjih pet godina, iz budžeta Grada izdvojeno je 32 miliona dinara za edukaciju dece od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola”, rekla je Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

Vučinić je podsetila i da grad, preko Gradske uprave za saobraćaj, izdvaja značajna sredstva za obuku pravilnog korišćenja dečijih auto-sedišta, kao i za njihovu nabavku, kao  i da intenzivno radi na unapređenju infrastrukture.

Iz Agencije navode da je tradicionalna kampanja “Pažljivko” prepoznatljiva među decom i daje pozitivne rezultate.

“Agencija za bezbednost saobraćaja je pokrenula inicijativu da nijedno dete ne strada više u saobraćajnim nezgodama. Naš cilj je da se na interesantan način deci skrene pažnja na to šta je bezbedno, a šta nije u različitim saobraćajnim situacijama na putu od kuće do škole, kao i posle škole na ulici, u parku, u automobilu ili autobusu. Želeo bih da istaknem da je ove godine u Novom Sadu podeljeno 4.590 knjiga za sve đake prvake od čega 40 na mađarskom, a 30 na slovačkom jeziku – naglasio je Branko Stamatović, v.d. direktora Agencija za bezbednost saobraćaja.

Pravila bezbednog ponašanja u saobraćaju predočena su prvacima predstavom “Pažljivko” osmišljenoj tako da na zabavan način pomogne deci da se osamostale u saobraćaju, da budu bezbedna na putu od škole do kuće, u svakodnevnim situacijama i da od malih nogu steknu dobre navike.

Osnovcim su ovom prilikom podeljeni i edukativni priručnici “Pažljivkova pravila u saobraćaju” koje je Agencija za bezbednost saobraćaja obezbedila za sve đake prvake u Srbiji.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.