Uvode se barijere oko škola?

VIDEO K9: Identifikacione kartice funkcionišu trenutno u 23 škole, rečeno je danas na sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u srednjim i osnovnim školama. Kako je najavljeno, na poboljšanju video nadzora i uvođenja ID kartica u školama radiće se i u narednom periodu, dok će pilot projekat uvođenja fizičkih barijera biti sproveden u Osnovoj školi "Žarko Zrenjanin" tokom ove godine.

0
634

Na 16. sednici Koordinacionog tela, donet je zaključak da Gradska uprava za obrazovanje napravi u saradnji sa školama izveštaj sa podacima kojima će ukazati kojim školama je potrebno bolje fizičko tehničko-obezbeđenje ili bilo koja druga mera koja utiče na bezbednost dece.

“U školama u kojima funkcioniše video nadzor sagledaćemo gde postoji potreba uvođenja novog video-nadzora ili popravke postojećeg. Školama sa fizičko-tehničkim obezbeđenjem razmotrićemo gde je potrebno uvođenje novog fizičko-tehničkog obezbeđenja. Što se tiče ID kartica, one funkcionišu u 23 osnovne i srednja škole, sedam srednjih škola, ostale su osnovne. I razmotrićemo uvođenje novih sistema za ID kartice. Što se tiče fizičkih barijera, mogu da kažem da će u toku 2017. godine otpočeti pilot projekat u OŠ Žarko Zrenjanin”, pojasnio je Dejan Drobnjak, zamenik predsednika Koordinacionog tela.

Pilot projekat uvođenja fizičkih barijera u školama u kojima je to potrebno počeće ove godine. Nakon prve škole sumiraće se rezultati projekta i ako bude uspešan, nastaviće se i u drugim školama.

“Pilot projekat u OŠ “Žarko Zrenjanin” podrazumeva da će se u toku 2017. godine otpočeti sa projektom uvođenja sigurnosnih, odnosno, čvrstih barijera koje će onemogućiti ulazak trećim licima u dvorište škole. I na taj način ćemo omogućiti da dvorišta i škole budu opredeljeni samo za decu škole”, rekao je Drobnjak.

I pored nemilih događaja nasilja u blizini škola, bezbednosna situacija u školama je dobra, a zaštita dece na visokom nivou, zaključio je Drobnjak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.