Uticaj vremena na zdravlje

VIDEO K9: Vremenski uslovi značajno utiču na ljude, posebno na bolesnike i one sa hroničnim tegobama, koji itekako osećaju ove prolećne temperaturne oscilacije.

0
250

Proleće i sunce trebalo bi da imaju pozitivan uticaj na sve nas, kako na raspoloženje, tako i na zdravlje. Ipak, zdravstveni problemi kod mnogih nisu neuobičajeni.

“Ono što može da napravi problem jesu nagle oscilacije u temperaturi ili pritisku, vlažnosti vazduha i to uglavnom osećaju hronični plućni bolesnici. U takvim situacijama češće kod njih intervenišemo, uglavnom zbog toga što dolazi do pogoršanja njihovih osnovnih tegoba. Hronični srčani bolesnici su takođe jedni od njih. Ukoliko dolazi do naglog otopljenja, najčešće intervenišemo kod osoba sa neurološkim problemima”, istakla je dr Mirjana Bursać iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Savet za sve hronične bolesnike je da koriste svoju redovnu terapiju, zatim da izbegavaju teži fizički napor, povećaju unos vitamina C, ali i da lepo vreme koriste da provode što više vremena u prirodi, poručuje Bursać i dodaje da, ukoliko njihove tegobe imaju značajniji karakter, u tom slučaju potraže pomoć lekara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.