Usvojen završni račun grada u 2022.

VIDEO K9: Završni račun gradskog budžeta Novog Sada za 2022. godinu usvojen je na današnjoj sednici gradskog parlamenta glasovima većine koja je zadovoljna njegovom realizacijom, dok su odbornici opozicije ocenili da se novac i dalje ne troši na rešavanje osnovnih problema koji muče sugrađane.

0
74

Među najznačajnijim od 31 tačke dnevnog reda današnje sednice Skupštine Novog Sada je i završni račun gradskog budžeta za 2022. godinu koji su odbornice i odbornici usvojili većinom glasova.

Vlast je zadovoljna realizacijom 40,5 milijardi dinara, koliko je iznosio budžet u prošloj godini, koji je samo na osnovu poreza prihodovan 15,8 milijardi.

Zamenik gradonačelnika, Igor Crnobarac, naveo je da realizacija budžeta bila 89 odsto, da je završena realizacija 125 kapitalnih projekata i da su započeti novi, što je, prema njegovim rečima, pokazatelj da se Novi Sad intenzivno razvija.

Opozicija, međutim ima zamerke na to što se, kako navode, ne rešavaju glavni problemi koji muče Novosađane, poput širenja kanalizacione i vodovodne mreže i saobraćaja.

Smanjenje broja polazaka autobusa JGSP-a uprkos tome što dobija sve više novca iz grasdkog budžeta, za Novu DSS je pokazatelj da se problemi, kako kažu, guraju pod tepih dok se greške pokušavaju sakriti sve većim subvencijama.

Bojan Radojević, šef Odborničke grupe koalicije NADA, je naveo i da odbornici POKS-a ne prisustvuju današnjoj sednici u znak protesta zbog, kako navode, velikog pritiska i mobinga koji trpe u poslednje vreme, od kada su se izjasnili protiv francusko-nemačkog predloga vezanog za Kosovo i Metohiju.

Osim o budžetu, na dnevnom redu sednice je i, između ostalog, više urbanističkih planova, izveštaji za prošlu godinu, o radu gradskih preduzeća, kao i institucija, Gradskog pravobranilaštva, Gradskog ombudsmana, Štaba za vanredne situacije, predlozi za davanje imena pojedinim ulicama u gradu i prigradskim naseljima, kao i potvrda novog mandata direktoru JKP “Lisje” Vladimiru Đakoviću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.