Usvojen završni račun budžeta za 2020.

VIDEO K9: Završni račun budžeta Novog Sada za 2020. godinu izazvao je najviše polemike na današnjoj sednici gradskog parlamenta. Vladajuća većina je usvojila je završni račun prema kojem je grad prošlu godinu završio sa suficitom većim od 3,9 milijardi dinara, što je ponovo bila tema kritike malobrojnih odbornika opozicije.

0
41

Odbornici Skupštine Novog Sada većinom glasova su svojili Odluku o završnom računu budžeta Grada Novog Sada za 2020. godinu, prema kojem su ukupni prihodi realizovani u iznosu od skoro 30 i po milijardi, a realizovani rashodi od oko 26 i po milijardi dinara.

Opozicija je kritikovala izdvajanje milijardi dinara subvencija javnim preduzećima prošle godine i manjak, prema njihovom mišljenju, kapitalnih ulaganja, ali najavljeni rebalans budžeta u maju i preraspodelu suficita.

Pored Završnog računa budžeta za 2020. godinu odbornici su većinom glasova prihvatili i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa poslovanja SPENS-a za 2021. godinu, kao i odluke o izmenama Programa investicionih aktivnosti na izgradnji regionalnog centra za upravljanje otpadom u ovoj godini, Program sprovođenja mera tehničke zaštite na kulturnim dobrima i dobrima koje uživaju prethodnu zaštitu u Gradu Novog Sadu, zatim izmene i dopune Plana generalne regulacije Futoga, kao i Predloge rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada mesnim zajednicama „Veternik“ i „Vera Pavlović“.

Odbornici su usvojili i odluke o sprovođenju javnih konkursa za izbore direktora javnih komunalnih preduzeća „Novosadska toplana“, „Tržnica“ i „Stan“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.