Usvojen završni račun budžeta grada za 2017.

Odbornici gradskog parlamenta usvojili su danas završni račun i mišljenje revizora o budžetu Grada Novog Sada za 2017. godinu. Suficitom od preko 6 milijardi dinara nisu bili zadovoljni ni vlast ni opozicija.

377

Prošlogodišnji budžet Novog Sada od preko 25 milijardi dinara završen je daleko manjim procentom realizacije rashoda i izdataka od planiranih, rekao je i gradonačelnik Miloš Vučević, što, kako je naveo, ukazuje da neki od planiranih projekata i aktivnosti nisu ostvareni u željenom obimu.

“Kad govorimo o izvršenju budžeta za pošlu godinu moramo razdvojiti prihodovnu i rashodovnu stranu. Prihodovnu moramo oceniti kao izvrsnu jer je ostvarena gotovo u 99 procenata, 99,8%, što je teško da može bolje, a rashodovna strana, mora i može svakako biti bolja, na nekih 72,2 procenta i sa time ja ne mogu biti zadovoljan”, rekao je Vučević.

Vučević je podsetio da je zbog loše realizacije proteklih meseci smenjeno šest načelnika različitih gradskih uprava. Oko tri od šest milijardi dinara suficita su, prema njegovim rečima, rezervisane za planirane radove, poput završetka gradnje novog drumsko-železničkog mosta.

“Za kraj juna pripremamo predlog odluke o budžetu rebalans budžeta da se nađe pred odbornicima Skupštine grada, mislim da će nekih 3 milijarde biti dodatno raspoređeno u budžetu Grada Novog Sada do kraja juna meseca”, najavio je gradonačelnik.

Odbornici opozicije su vlastima zamerili slabu realizaciju naročito kapitalnih investicija i povećavanje budžetskog suficita iz godine u godinu dok, kako kažu, akutni problemi u gradu ostaju nerešeni.

“Rezultat koji je ostvaren tokom 2017. nikako, ne zadovoljava, ne može da dobije prelaznu ocenu. 2017. godina je godina za potpuni zaborav. Ona se zapravo ni u čemu ne razlikuje od prethodnih godina, sve je to prilično bledo, neubedljivo, presipanje iz šupljeg u prazno, bez konkretnih rezultata”, naveo je Đurađ Jakšić, u ime Odborničke grupe SRS.

Na sednici je usvojena i izmena plana poslovanja Spensa, prema kojoj će biti nabavljen novi semafor za Veliku salu što će finansirati Pokrajina sa 4,9 miliona dinara.
Takođe je usvojena i izmena programa poslovanja JGSP-a zbog isplate 41.800 dinara solidarne pomoći radnicima na osnovu kolektivnog ugovora.

Usaglašena je, između ostalog i odluka o formiranju odbora za postavljanje spomen-biste olimpijcu i arhitekti Momčilu Tapavici, koja bi trebala biti postavljena na uglu Stražilovske ulice i Bulevara cara Lazara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.