Usvojen završni račun APV za 2022. godinu

VIDEO K9: Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su na na današnjoj sednici završni račun pokrajinskog budžeta za 2022. godinu sa izveštajem o njegovom izvršenju.

0
71

Završni račun pokrajinskog budžeta za 2022. godinu usvojen je u Skupštini Vojvodine većinom glasova poslanika.

Prema usvojenom izveštaju, pokrajinski budžet je prošle godine imao prihode od rekordnih 99.8 milijardi dinara, što je 3,2 odsto preko planiranog obima, dok je na strani rashoda ostvareno 92% od planiranog, odnosno 88,8 milijardi dinara.

U obrazloženju se navodi i da je za kapitalne namene utrošeno je 23,8 milijardi dinara, da su završene brojne sanacije puteva, rekonstrukcije škola, nabavka medicinske opreme, investirano u objekte vodosnabdevanja i drugo.

Opozicija pokrajinskog parlamenta nije zadovoljna ni prihodovnom i rashodovnom stranom budžeta u prošloj godini, naročito neutrošenim sredstvima koja se penose iz godine u godinu.

Poslanička grupa NADA – NOVI DSS – POKS osvrnula se na odbijanje njihovog zahteva za podnošenje izveštaja Pokrajinske vlade o stanju bezbednosti u predškolskim, osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine o kojem bi se raspravljalo na sednici.

Na današnjoj sednici poslanici Skupštine Vojvodine raspravljali su i, između ostalog, o izveštajima Pokrajinskog ombudsmana , Razvojne agencije Vojvodine i Fonda „Evropski poslovi“, a odobrili su i pristupanje Vojvodinae savezu „Alpe-Jadran“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.