Usvojen rebalans pokrajinskog budžeta

VIDEO K9: Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su danas većinom glasova rebalans pokrajinskog budžeta.

0
19

Budžet AP Vojvodine za 2022. godinu iznosi 89 milijardi i 14 miliona dinara, čime je on uvećan za 729,5 miliona dinara.

U Poslaničkoj grupi “Aleksandar Vučić – za našu decu” smatraju da se ovim rebalansom u budžet AP Vojvodine uključuju sredstva koja su najvišeg stepena likvidnosti i vrši njihova dalja alokacija u skladu sa ciljevima fiskalne strategije Republike Srbije za 2022. i fiskalnu 2023. i 2024. godinu.

Višak novca koji nije potrošen tokom prošle godine, kako je rečeno, usmeren je u tekući budžet i najvećim delom biće potrošen za završetak automatizacije protivgradne odbrane u centrima Samoš i Bajša, čime će biti izbegnuto zaduživanje za te projekte.

Rebalans pokrajinskog budžeta u rekordnom roku od samo četrdesetak dana nakon njegovog usvajanja poslanik Srpske radikalne stranke nazvao je skandaloznim.

Na današnjoj sednici usvojen je i predlog o uzimanju povoljnog kredita kod Evropske banke za obnovu i razvoj koji će biti potrošen na jačanje energetske efikasnosti u 80 javnih zgrada u Vojvodini.

Usvojena je i odluka o izradi prostornog plana železničkog koridora 10, čime se, kako je rečeno, stvaraju uslovi za modernizaciju pruge od Beograda do hrvatske granice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.