Usvojen rebalans budžeta za 2021. godinu

VIDEO K9: Na današnjoj osmoj sednici skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine doneta je odluka o izvršenju budžeta pokrajine za 2021. godinu sa 95 glasova za i 10 protiv. Uzdržanih nije bilo.

0
34

Usvojen je rebalans budžeta za 2021. na danas održanoj sednici Autonomne pokrajine Vojvodine.

Pokrajinska vlada je krajem maja uputila predlog odluke o rebalansu u kojem je pokrajinska kasa teža za nešto više od 2 milijarde dinara i posle rebalansa iznosiće 77 i po milijardi dinara. 

zvršenje budžeta za 2020 godinu je na 93 %, što se smatra uspešnim izvršenjem budžeta, navodi predsednik poslaničke grupe SNS „ Za našu decu“, Dmitar Stanišić.

Budžet treba da bude sigurnosna mreža u slučaju fiskalnih i ekonomskih problema, ističe Stanišić.

Đurađ Jakšić, predstavnik SRS ističe da se ovim rebalansom budžeta ne donosi ništa značajno novo i naglašava da SRS podržava izgradnju Kamenice 3.

Predsednik Poslaničke grupe “Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija” Branislav Bogaroški kritikovao je Predlog skupštinske odluke o rebalansu pokrajinskog budžeta navodeći značajne manjkavosti u njegovoj realističnosti.

Odbornici su na sednici APV-a raspravljali i o izveštaju poslovanja „Evropski poslovi“ Automne pokrajine Vojvodine za 2019. godinu, kao i o izveštaju o radu i finansijskom poslovanju fonda za izbegla raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu za 2020. godinu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.