Usvojen rebalans budžeta Vojvodine

VIDEO K9: Pokrajinski budžet, njegovo izvršenje i novi rebalans, bile su glavne teme današnje sednice Skupštine Vojvodine, kao i izbor novog predsednika pokrajinskog parlamenta, nakon smrti Ištvana Pastora. Ovu dužnost obavljaće Momo Čolaković iz redova PUPS-a, najstariji poslanik u Skupštini Vojvodine.

0
33

Odbornici Skupštine Vojvodine danas su, pre početka zasedanja, minutom ćutanja odali poštu preminulom Ištvanu Pastoru, koji je funkciju predsednika pokrajinskog parlamenta obavljao 12 godina.

Na ovu funkciju je izabran najstariji poslanik pokrajinskog parlamenta Momo Čolaković, sa izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU.

Usvajanje predloženih tačaka dnevnog reda proteklo je, prema dogovoru svih poslaničkih grupa, samo uz glasanje i bez bez diskusije zbog, kako je rečeno, poštovanja prema liku i delu Ištvana Pastora, predsednika Skupštine Vojvodine koji je preminuo 30. oktobra.

Poslanici su danas usvojili rebalans tekućeg pokrajinskog budžeta, kao i izveštaj o izvršenju budžeta Vojvodine u prvih 9 meseci ove godine. Budžet je rebalansom uvećan za 385 miliona dinara, što su sredstva potrebna za izbornu kampanju. Većinom glasova je na 27. sednici Skupštine Vojvodine usvojen i pokrajinski budžet za narednu godinu u iznosu od 108,4 milijarde dinara, od kojeg je, kako je rečeno, više od jedne trećine opredeljeno za kapitalne investicije.

Na sednici su, između ostalog, usvojena i odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta Vojvodine za tekuć godinu, izveštaji o poslovanju Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta kao i o poslovanju Garancijskog fonda APV, za zamenika pokrajinskog zaštitnika građana za pravo nacionalnih manjina izabran je Mihalj Njilaš, a poslanici su usvojili i  odluku o razrešenju i imenovanju stalnog sastava pokrajinske izborne komisije i odluku o imenovanju članova nadzornog odbora za izbornu kampanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.