Usvojen rebalans budžeta AP Vojvodine

VIDEO K9: U Skupštini Vojvodine danas je usvojen rebalans pokrajinskog budžeta koji je uvećan za više od 8 milijardi dinara.

0
22

Poslanici Skupštine AP Vojvodine usvojili su danas odluku o rebalansu aktuelnog pokrajinskog bužeta kojim je raspoređeno dodatnih 8 milijardi dinara.

Poslanička grupa Aleksandar Vučić za našu decu podržala je odluku o rebalansu, kako navode, iz više razloga.

Grad Novi Sad, pored početnih 750 miliona dinara, kako je rekao Dmitar Stanišić, dobija ovim rebalansom još 850 mioliona, a najveći deo rebalansiranih sredstava biće uložen i u obrazovanje.

Protiv predloženog rebalansa glasali su poslanici opozicije. Iz Srpske radikalne stranke postavljaju pitanje šta se zapravo dešava jer po prvi put se, nakon usvajanja završnog računa pokrajine, na tradicionalnom junskom rebalansu dodatno u budžet raspoređuje 8 milijardi dinara, umesto dve i po, tri, najviše pet milijardi, koliko je to do sada bilo.

Na dnevnom redu današnje sednice bilo je i više kadrovskih odluka, godišnji izveštaji o radu Fonda za izbegla lica i Pedagoškog zavoda Vojvodine, prostorni planovi, odluke o budžetima za šume, vode i poljoprivredno zemljište te program razvoja turizma u AP Vojvodini od 2023. do 2025. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.