Usvojen rebalans budžeta AP Vojvodine

VIDEO K9: Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su rebalans pokrajinskog budžeta

0
43

Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su danas novi rebalans kojim je pokrajinski budžet povećan za 6,2 milijarde dinara u odnosu na prethodni rebalans donet pre mesec dana i iznosi više od 122,9 milijardi dinara.

Ovaj rebalans biće upamćen po jenoj važnoj činjenici, smatraju u poslaničkoj grupi “Aleksandar Vučić – za našu decu”.

Ispunjen je i uslov da 3/7 od tog iznosa moraju biti kapitalna ulaganja, koja su planirana u iznosu od 45 i po milijardi dinara, naglasio je Borović. Novim rebalansom će takođe, kako je predviđeno, pola milijarde dinara biti usmereno gradovima i opštinama, a najveću sumu dobiće Novi Sad, 250 miliona dinara.

Srpska radikalna stranka je glasala protiv pedloženog rebalansa, kao i protiv šestomesečnog izveštaja o izvšenju pokrajinskog bužeta, ocenjujući da se i ove godine, kako navode, bagatelišu stotine miliona na promašene programe projekte od kojih, kako kažu nemaju koristi građani Vojvodine.

Usled julskih nepogoda ogromnu štetu pretrpeli su usevi i voćnjaci, podsetio je Jakšić.

Pred poslanicima su danas, između ostalog, bile i informacije o preduzetim merama utvrđivanja stanja u oblasti bezbednosti dece i učenika, izmene u korišćenju novca iz budžetskog fonda za šume, kao i izmena godišnjeg programa korišćenja novca iz fonda za vode u Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.