Usvojen izveštaj o izvršenju budžeta

Prihodi u gradskom budžetu za prvih devet meseci ove godine izvršeni su skoro u planiranom obimu, dok su rashodi u visini od oko dve trećine od planiranih. Ovo stoji u izveštaju koji je danas podržao Savet za budžet i finansije i uputio ga Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje.

0
26

Prihodi i primanja budžeta Grada Novog Sada, sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ranijih godina, ostvareni su u prvih 9 meseci ove godine u iznosu od gotovo 22 milijarde dinara, što predstavlja skoro 97% odsto sredstava planiranih za taj period.

Ukupni rashodi i izdaci budžeta od januara do septembra izvršeni su, međutim, u iznosu od nešto većem od 15 milijardi što je 67,7 odsto u odnosu na planove.

U izveštaju stoji i da je u periodu januar-septembar 2020. godine ostvaren ukupni fiskalni suficit u iznosu od 2 milijarde i 774 miliona dinara. Poređenja radi, grad je prošle godine prihodovao 22 milijarde dinara, dok su rashodi bili 14 milijardi, odnosno 48 odsto planiranih za celu godinu. O prihvaćenom Izveštaju raspravljaće odbornici i odbornice na narednoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.