Usvojen Generalni urbanistički plan

VIDEO K9: Generelani urbanistički plan Novog Sada do 2030. godine usvojen je na današnjoj sednici Skupštine grada. Sednicu su propatili neredi na protestu ispred zgrade Skupštine Vojvodinu u kojoj je održana, a koji su organizovali aktivisti i građani koji se protive usvajanju ovog plana.

0
24

Nakon rasprave koja je trajala oko dva sata gradski odbornici su na današnjoj sednici većinom glasova usvojili Generalni urbanistički plan Novog Sada do 2030. godine.

Za GUP glasala su 63 odbornika koja su deo aktuelne vlasti koju predvodi SNS.

Četvoro odbornika opozicije iz redova Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije glasali su protiv. Uzdržanih nije bilo.

Za proteste građana i aktivista, protivnika usvajanja ovog ovog dokumenta koji su pratili zasedanje, gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, je rekao da im je cilj  bio da prekinu sednicu kako ne bi došlo do usvajnja GUP-a.

Gradonačlenik je dodao i da mirno spava, jer je GUP apsolutno razvojan, dobro odmeren, koncipiran od strane struke, a ne od političkih aktivista i dodao da će dalje biti razrađivan kroz planove detaljne i generalne regulacije te da predstavlja liniju kojom bi grad trebalo da se kreće kada je u pitanju urbanistički razvoj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.