Usvojen drugi rebalans budžeta

VIDEO K9: Ključna tačka današnje sednice Skupštine Novog Sada je bila Odluka o rebalansu gradskog budžeta. Ovim rebalansom novac je preusmeren gradskim preduzećima koja, prema rečima gradonačelnika Novog Sada, imaju problema sa poslovanjem zbog korona virusa.

0
16

Pred odbornicima Skupštine Novog Sada danas se našao i rebalans gradskog budžeta koji trenutno iznosi rekordnih više od 3 milijarde i 400 miliona dinara (34 460 830 923).

U odnosu na rebalans s proleća, gradska kasa bogatija je za 87 612 300 dinara, koji će, prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, biti raspoređeni tamo gde to je najpotrebnije, pa će tako 266 miliona dinara biti uloženo u putnu privredu, a deo će biti preusmeren preduzećima koja su u problemu zbog kovida, pre svih JGSP-u, SPENS-u i ”Tržnici”.

On je naglasio da je gradski prevoznik pod najvećim udarom i da je milion kilometara više pređenih u prvih šest meseci ove godine u odnosu na prošlu, a da je 100 000 prodatih karata manje, pri tome 117 vozača je trenutno na bolovanju od njih 628 koji rade, što je gotovo cela jedna smena.

Vučević je dodao i da je rebalansom za SPENS opredeljeno 144 miliona dinara, dok će JKP ”Vodovod i kanalizacija” iz gradske kase dobiti 62,5 miliona dinara, a 307 miliona dinara namenjeno je za projekat Evropska prestonica kulture, i to su sredstva dobijena od Republike, rekao je gradonačelnik.

Iz opozicionih stranak ameđutim kritikuju ovakav raspodelu gradske kase te oni nisu ovom prilikom glasali za Odluku o rebalasmu.

Gradonačelnik Novog Sada je rekao i da je budžetom predviđen novac za prvi kamp park, koji će biti smešten kod studentskih domova na Limanu, a naglasio je takođe da Grad ne odustaje od nabavke elektronskih autobusa, već da je pomereno raspisivanje tendera za kraj ove godine, pa će prvo plaćanje biti u januaru 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.